Wesele to zdecydowanie jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu. Pragniemy, aby było idealne i niezapomniane. Naszym życzeniem jest, aby goście bawili się do białego rana. Zdecydowanie pomagają w tym regionalne przekąski, w tym wędliny oraz kiełbasy. To właśnie ich nie może zabraknąć na weselnym stole.

Rok lub dwa – tyle czasu mniej więcej potrzebujemy na przemyślenie organizacji własnego wesela. Wybór sali, orkiestry, kwiatów, dodatków i przede wszystkim menu to trudne zadanie, na które trzeba poświęcić sporo czasu. Zdecydowanie dobrym rozwiązaniem jest podjęcie planowania odpowiednio wcześnie, aby dokładnie dopracować wszystkie szczegóły. Jednym z najistotniejszych kwestii jest ustalenie tego, co będą jedli goście. Na plan pierwszy wysuwają się przekąski, które można spożyć o dowolnej porze wesela. Tu niezmienną popularnością cieszą się wędliny i kiełbasy – zwłaszcza te swojskie.

Weselne menu – dlaczego jest takie ważne?

Ustalenie weselnego menu nie jest prostym zadaniem. Ilość dań,  które trzeba brać pod uwagę często jest naprawdę spora. Wybór menu, które spełni oczekiwania zarówno młodszych, jak i starszych gości wymaga od pary młodej przede wszystkim cierpliwości. Dania ciepłe, zimne, przekąski muszą nie tylko dobrze smakować i pasować do podawanego na weselach alkoholu, ale również idealnie wyglądać. To właśnie od weselnego menu, którego nieodłączną częścią są wędliny oraz kiełbasy, chociażby z firmy Kiszeczka zależy to, jak bawią się goście.

Czy warto inwestować w smaczne wędliny oraz kiełbasy?

Wybierając weselne menu zależy nam na tym, aby jedzenie było doskonałe. Smak, zapach i wygląd – to wszystko ma podstawowe znaczenie. Chcąc zaspokoić gusta swoich gości często stawiamy na potrawy z tak zwanych „kuchni świata” zapominając jednocześnie o tym, że kuchnia polska oferuje to, co najlepsze. Szykując chociażby wiejski stół warto zadbać o to,  aby znalazły się na nim produkty, których nie kupuje się w supermarkecie, ale w sklepach, które oferują zdrowe, smaczne, wyrabiane według tradycyjnych metod wędliny oraz kiełbasy. Inwestowanie w sprawdzone wyroby wędliniarskie to prosty sposób na to, aby wiejski stół był przygotowany w sposób godny, czyli jak najbardziej odpowiedni.

Co wybierać, aby było estetycznie oraz smacznie?

Przede wszystkim warto stawiać na niemasowe produkty. Chodzi tu o zakup chociażby wędlin czy kiełbas, które pochodzą od sprawdzonych producentów. Czym warto się kierować wybierając dostawcę wędlin oraz kiełbas? Kryteriów jest całkiem sporo:

– różnorodność jedzenia,
– dostępność wędlin pieczonych, suchych, dojrzewających, podrobowych i delikatesowych,
– dostępność kiełbas przygotowanych w sposób tradycyjny,
– przygotowanie wyrobów wędliniarskich bez wykorzystania ulepszaczy, intensyfikatorów smaku i
  zapachu, a także konserwantów,
– niepowtarzalny smak,
– unoszący się wszędzie aromat wędlin i kiełbas,
– idealna kompozycja z innymi produktami, które wchodzą w skład wyposażenia stołu,
– ponadprzeciętny, naturalny wygląd.

Zakup oraz podanie tradycyjnie przygotowanych wędlin oraz kiełbas to:

– lepsze samopoczucie gości,
– lepsza atmosfera,
– sposób na to, aby nasi goście nie byli głodni,
– metoda na to, aby zaciekawić gości wiejskim stołem,
– podniesienie jakości wesela.

Producent wędlin, taki jak Kiszeczka dostarczają produkty na tradycyjne polskie wesela. Bez kiełbas oraz swojskich wędlin trudno sobie wyobrazić weselną, udaną zabawę.

Źródło: Kiszeczka.pl – Dziczyzna Warszawa

[Głosów:1    Średnia:5/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ